1967509.jpg

100 g voita tai margariinia

2 1/2 dl maitoa
25 g hiivaa tai 1 pss kuivahiivaa
1 dl sokeria
1 tl suolaa
1 tl kardemummaa
1 kananmuna (voi jättää poiskin)
7 - 8 dl vehnäjauhoja

munkinpaistorasvaa

Sulata rasva. Lämmitä maito kädenlämpöiseksi ja liuota siihen hiiva. Lisää sokeri, suola, kardemumma, kananmuna ja sulanut rasva. Sekoita jauhot joukkoon ja vaivaa sileäksi.
Anna taikinan kohota liinalla peitettynä lämpimässä noin puoli tuntia. Vaivaa taikina pöydällä ja muotoile siitä tasapaksu tanko. Jaa taikina 20 yhtäsuureen palaan ja pyöritä pulliksi. Taputtele hieman matalammiksi ja anna kohota liinan alla noin puoli tuntia. Kohottamisen jälkeen tökkää pullan keskelle reikä ja pyöritä kahdella sormella reikä suuremmaksi.
Kuumenna paistorasva. Laita rinkeli suoraan kuumaan rasvaan ja kypsennä 2 -3 kappaletta kerrallaan niin, että ne kelluvat vapaasti rasvassa. Kypsennä 1 - 2 minuuttia ja käännä, kun pinta on ruskea. Voit laskea munkin hetkeksi talouspaperin päälle, jotta enimmät rasvat imeytyvät siihen. Sen jälkeen kääntele munkit sokerissa.