pohja:
150 g piparkakkuja
50g voita

täyte:
4 dl kuohukermaa
6 liivatelehteä
300g tummaa suklaata
400g maustamatonta tuorejuustoa
1/2 dl likööriä (Disaronno)
2 dl sokeria
2 tl vaniljasokeria

Hienonna piparkakut karkeaksi rouheeksi ja sekoita se sulatettuun voihin. Painele seos leivinpaperilla vuoratun irtopohjaisen vuoan pohjalle. Nosta vuoka jääkaappiin.
Vatkaa kerma vaahdoksi. Sulata suklaa kattilassa ja anna sen jäähtyä hieman.
Sekoita keskenään tuorejuusto, suklaasula, likööri ja sokerit. Laita liivatteet 5 minuutiksi kylmään veteen. Purista ne kuivaksi ja liuota ne tilkkaan kiehuvaa appelsiinimehua.
Sekoita kermavaahto ja tuorejuustosekoitus. Vatkaa sekaan liivateliemi.
Kaada täyte vuokaa pohjan päälle ja tasoita pinta. Nosta kakku jääkaappiin hyytymään vähintään 5 tunniksi. Koristele haluamallasi tavalla. Kuvassa on suklaasipsejä, vihreitä kirsikoita ja kermavaahtoa.

311300.jpg